Ingrediente
- 300ml vin alb sec
- 500g midii curățate
- 1.25l bulion de pește
- 40g unt nesărat
- 2 linguri de ulei Extravirgin de măsline Terra Felice
- 500g de creveți curățați și decorticați cu coadă
- 1 ceapă, tocată mărunt
- 2 căței de usturoi, tocați mărunt
- 250g Orez Arborio Terra Felice
- 150ml Pastă de tomate Terra Felice
- 1/4 legătură de pătrunjel mărunțit
Preparare
- Aduceți vinul la fierbere, la foc mediu, apoi adăugați midiile și acoperiți. Gătiți, agitând tigaia din când în când, timp de 3 minute, până când toate scoicile s-au deschis (aruncați-le pe cele care nu se deschid). Scurgeți midiile, păstrând lichid, și puneți deoparte. Aduceți tigaia înapoi pe foc cu lichidul rămas și adăugați bulionul de pește, lăsând să fiarbă la foc foarte mic;
- Topiți 30g de unt cu o lingură de ulei de măsline extravirgin Terra Felice într-o tigaie mare, cu fund gros, la foc mediu. Adăugați creveții și gătiți timp de 2-3 minute, întorcându-i pe ambele părți până sunt bine făcuți. Puneți creveții deoparte.
- Scădeți temperatura la un foc mic și adăugați cele 10g rămase de unt cu o a doua linguriță de ulei de măsline. Rumeniți bine ceapa, amestecând 2-3 minute, după care adăugați usturoiul și orezul, amestecând încă 1-2 minute. Cu o lingură mare, începeți să adăugațibulionul fierbinte și să amestecați până când se absoarbe, repetând procesul până când orezul este al dente. Acest proces durează aproximativ 20 de minute și este posibil să nu folosiți tot bulionul de pește. Adăugați fructele de mare, Pasta de tomate Terra Felice și pătrunjelul tocat. Adăugați sare și piper după gust și amestecați la foc constant. Serviți cu pătrunjel proaspăt tocat presărat pe deasupra!